KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Maker Hackathon Etkinliği

20 Ekim 2018
Okunma Sayısı: 3209

Gerek ulusal gerekse yerel ve bölgesel kalkınma politikaları açısından ele alındığında “girişimcilik” konusu son yıllarda üzerinde önemle durulan ve teşviklerin verildiği bir alandır. Mevlana Kalkınma Ajansı da 2018 yılı Çalışma Programında “Teknoloji Odaklı Girişimcilik ve Kırsal Girişimcilik Sonuç Odaklı Programı”na yer vermiştir ve bu kapsamda çalışmalar yürütmektedir.

Bu bağlamda Mevlana Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda TR52 bölgesinde teknoloji odaklı girişimciliğin güçlendirilmesini, teknoloji tabanlı firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmeye katkı sağlanmasını amaçlayan “TR52 Bölgesi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Programı” düzenlenecektir. Program “Mentor Eğitimi”, “Maker Hackathon”, “Maker Çalıştayı” ve “Demo Day ve Kitle Fonlama & Maker Faire” olmak üzere 4 modül ve bunların alt etkinliklerinden oluşmaktadır.

TR52 Bölgesi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Programı kapsamında 2-3-4 Kasım 2018 tarihlerinde “Maker Hackathon Etkinliği” gerçekleştirilecektir. Teknoloji ile iç içe ilerleyecek olan etkinlik boyunca, etkinliğe katılanlar, alanında uzman mentorlarla çalışarak iş fikrini geliştirecek ve teknik alanda kazanacağı bilgi ve beceri ile bu fikri prototipe dönüştürme fırsatı elde edecektir.

Etkinliğe katılan herkes prototipini Ocak 2019’ta gerçekleştirilecek olan "Maker Panayırı"nda sergileme hakkı kazanacak olup sektör liderleri ile de iletişim kurma fırsatı yakalayacaklardır.

Kayıtlar 29 Ekim 2018 tarihinde sona erecektir. Karaman’dan katılacak olanların gidiş gelişleri için servis hizmeti sunulacaktır.

Başvuru için aşağıdaki linki tıklayınız

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFseDbz433R7TqG-8fYkOp0OiG6WbrOglva6AOnQ69WXpKtQ/viewform

 

Modul 2 Maker HackathonProgram Künyesi-kasım