KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Tanzanya Pazarında Ticari Fırsatlar Webinarı’na Davetlisiniz

04 Temmuz 2022
Okunma Sayısı: 564

Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 14.30’da Türkiye Cumhuriyeti’nin Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti nezdindeki Darüsselam Büyükelçisi Sayın Dr.Mehmet GÜLLÜOĞLU Bey’in ve Darüsselam Ticaret Müşaviri Sayın Onur BİLGEN’in katılım sağlayacağı Tanzanya Pazarında Ticari Fırsatlar konulu bir webinar gerçekleştirilecektir.

Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda gerçekleştirilecek etkinlikte; 62,4 milyar dolarlık GSYİH’sı, yüzde 5’lik ekonomik büyüme oranı ve yaklaşık 60 Milyonluk nüfusu ile Afrika kıtasının en güçlü 10 ekonomisi arasında yer alan Tanzanya Pazarında ticari fırsatlar ele alınacaktır. Türkiye ile ilişkilerin giderek artmakta olduğu Tanzanya, arsa ve toprak bakımından çok büyük alanlara sahip durumdadır. Kahve, susam, kaju gibi birçok tropik meyve ve ürünün yetiştiği ülke büyük fırsatlar sunuyor.

Diğer taraftan Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) verilerine göre, dünyadaki 1 milyar 396 milyon hektar ekilebilir tarzım arazisinin 226 milyon hektarı Afrika’da bulunmaktadır.

Diğer bir ifadeyle, yeryüzünde bulunan ekilebilir tarım arazilerinin %16’sı Afrika kıtasında yer alıyor. Ayrıca kıta imkânları göz önünde bulundurulduğunda tarım için yeterli iş gücü ve sulama imkânlarının da mevcudiyetinden bahsedilebilir.

FAO tarafından sunulan diğer önemli bir veri ise; ekilebilir olduğu halde hiç ekilmeyen tarıma elverişli arazilerin %60’ının da Afrika’da olduğudur.

Tarım, gıda işleme, balıkçılık ve baharat ürünleri sektöründe önemli fırsatlar sunan ülke hakkında gerçekleştirilecek etkinliğe https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0kduiorjMtG9KOvejU8UF02Pr9hzYhvrbz linkinden kayıt yaptırılarak katılım sağlanabilir.