KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Otomotiv Sektörünün Geleceği Konya’da Masaya Yatırılacak

08 Kasım 2017
Okunma Sayısı: 1826

Mevlana Kalkınma Ajansı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Konya Sanayi Odası tarafından ülkemizde otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler ışığında bu sektörün Konya’da çeşitli yönleriyle ele alınması, sektördeki önemli değişimlerin ve gelişmelerin değerlendirilmesi, rekabetçiliğin geliştirilmesi, ne tür Ar-Ge ve mühendislik çalışmalarının yapılması gerektiğinin tartışılması amacıyla “Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya” başlıklı bir panel organize edilecektir.

Yerli otomobilin üretilmesi sürecinde önemli gelişmelerim yaşandığı bir dönemde büyük öneme sahip olan ve konuşmacıları arasında yerli otomobil üretilmesi için oluşturulan ortak girişim grubu içerisinde yer alan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum’un da yer alacağı panel 09 Kasım 2017 tarihinde Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek program ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş ÜLGER “Otomotiv sektörü, gerek şehrimiz ve gerekse de ülkemiz için başat sektör olma özelliğini yıllardır korumaktadır. Ülkemizin üretim, istihdam ve ihracatına önemli katkılar sağlayan otomotiv sektöründe uluslararası pazarda istediğimiz düzeyde olmadığımız hepimizin malumudur. Ülkemiz açısından lokomotif sektörlerin başında gelen otomotiv sektöründen maksimum verim almak ancak ve ancak yeni teknolojilerinden, yeni ar-ge faaliyetlerinden ve çağın gerektirdiği mühendislik çalışmalarından en üst seviyede faydalanmakla mümkün olabilecektir. Bunu gerçekleştirebilmek için şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sektördeki konumunu ve sektörde yaşanan gelişmelerin ne yönde olduğunu sorgulamak zorundayız. Ülkemizde özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yerli otomobilin üretilmesi konusunda önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bu konu aslında ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Tarihimizde belki de ilk kez yerli otomobilin üretilmesi noktasında böyle bir irade ortaya konulmuş durumda. Milli bir proje olan yerli otomobilin üretilmesi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi hepimizin en büyük ve ortak beklentisidir. Bu noktada, otomotiv yedek parça sanayisindeki üretim alt yapısı, yetişmiş insan gücü, lojistik üstünlüğü, merkezi konumda yer alması gibi özellikleri göz önünde bulundurulacak olursa yerli otomobilin şehrimizde üretilmesi için pek çok avantaja sahip olduğu da görülmektedir. Düzenleyeceğimiz panelde de şehrimizin bu konudaki avantajlarını, sektördeki konumunu, sektörün geleceğini ve yerli otomobil üretim sürecini alanında uzman konuklarla masaya yatıracağız. Panelistlerimiz arasında yerli otomobil üretim ortaklığında yer alan firmalardan biri olan Kıraça Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum’un yanı sıra, endüstriyel analiz, araştırma ve danışmanlık firması Frost&Sullivan’dan Melih Nalcıoğlu, ar-ge ve danışmanlık hizmeti sunan Sistem Global Danışmanlık firmasından Hüseyin Karslıoğlu ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’ndan Kağan Yıldırım da yer almaktadır.  Ayrıca, sektörün içinden bir isim olan Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever de panelimizin moderatörlüğünü yürütecektir. Şehrimiz ve bölgemiz açısından son derece önem arz eden bu programa konuyla ilgili tüm paydaşlarımızın ve kamuoyunun özellikle davetli olduğunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.