KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, Turizm Sektöründeki Gıda Kontrol Görevlilerine İso 22000 Eğitimi Desteği Verecek

16 Ekim 2019
Okunma Sayısı: 1596

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı 4. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Turizm Sektöründeki Gıda İşletmelerini Denetleyen Kontrol Görevlilerine Yönelik ISO 22000 Gıda Güvenliği Eğitimi Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin tarafından imzalandı.

Proje kapsamında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde turizm sektöründeki gıda işletmelerini denetleyen kontrol görevlisi olarak görev yapan 52 personele 5 gün boyunca 30 saat ISO 22000 Gıda Güvenliği Eğitimi verilecektir.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Turizm sektöründeki gıda işletmelerinde (otel, pansiyon, restaurant, kafe vb.) gıda maddesinin mamul hale gelip son tüketiciye arzına kadar geçen aşamalarda “gıda güvenliği” önem arz etmektedir. Firmalarda uygulanan gıda güvenliği sistemlerinin denetimi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ile İlçe Müdürlüklerinde görev yapan kontrol görevlilerince yapılmaktadır. Kontrol görevlilerinin, sektördeki yeni gelişmeleri takip edebilmeleri, uyum sağlamaları ve aynı oranda hızlı cevap verebilmeleri, etkin ve yeterli bir denetim yapabilmeleri, mevcut kazanımlarını ve elde edilen saygınlıklarını sürdürebilmeleri için bilgi ve donanımlarının en üst seviyede olması gerekmektedir. Bu nedenle denetimleri gerçekleştiren kontrol görevlilerinin Dünya’nın pek çok ülkesinde uygulanan gıda güvenliği sistemi olan ISO 22000 Eğitimi’ni alması bu denetimlerin temelini oluşturmaktadır. Ajansımız desteği ile verilecek olan eğitimlerin ardından sertifikalarını alan kontrol görevlilerince, ilimiz sınırları içindeki turizm tesislerinde (otel, pansiyon, kafeterya, kafe vb.) örnek ISO 22000 denetimleri de gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan eğitimlerin İl Müdürlüğümüze ve kontrol görevlilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.