KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA TeknoGirişim Dersi Programı Devam Ediyor…

06 Mart 2024
Okunma Sayısı: 225

Mevlana Kalkınma Ajansı ve TR 52 Konya-Karaman Bölgesi’nde yer alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi olmak üzere 6 üniversite ile imzalanan protokol kapsamında seçmeli olarak verilen TeknoGirişim Dersi Programı doğrultusunda 2023-2024 eğitim yılında toplamda 297 öğrenciye eğitimler verildi.

Ders programı sonrasında, teknolojik girişim fikirleri arasında başarılı öğrencilerin seçilerek, mentorluk, teknik danışmanlık ve yatırımcı buluşmaları süreçlerinin yürütülmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Nihai hedef ise, öğrencilerin iş fikirlerini ticari hale getirmelerine katkı sağlamaktır.

Bu minvalde, 19 Ocak’ta Karaman'da, 27-28 Şubat tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilen jüri programı neticesinde Konya’dan 10, Karaman’dan 5 öğrenci takımı olmak üzere toplamda 15 öğrenci takımı iş fikirlerini geliştirmek üzere mentorluk ve teknik danışmanlık hizmeti almaya hak kazanmıştır.