KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler

MEVKA, Meslek Lisesi Öğrencilerini Ustalarla Buluşturdu

05 Kasım 2019
Okunma Sayısı: 1801

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda TR-52 Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılında kalkınma ajanslarınca yapılacak faaliyetler için belirlenen “Mesleki Eğitim” teması kapsamında mesleki eğitime katkı sunulması amacıyla “Usta-Çırak Buluşmaları” programı düzenledi.

Düzenlenen programla, Konya ili merkez ilçelerinde bulunan meslek liselerinin Elektrik- Elektronik Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, kendi alanlarıyla ilgili faaliyet gösteren ve daha önce Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından destek verilen firmalara götürülerek burada üretim süreçlerini yerinde görme ve üretim yapan usta ve çalışanlarla bir araya gelerek gelecekte yapacakları meslekleri yakından tanıma imkânı buldu.

Üç gün süren program kapsamın ilk gününde, Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ahi Evren Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Solimpeks Güneş Enerji Sistemleri firmasının çalışmalarını ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün Güneş Enerji Santrali Projesi’ni inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Programın ikinci gününde ise, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kozağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Elfatek Elektronik firmasının çalışmalarını ve Konya Sanayi Odası’nın Güneş Enerji Santrali Projesi’ni yerinde inceleme fırsatı buldular.

Usta-Çırak Buluşmaları programının üçüncü gününde ise Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin AKETronic firmasını ve KOSKİ Güneş Enerji Santrali Projesi’ni inceleyerek görevlilerden bilgi almasıyla son buldu.

Mesleki eğitime katkı sunmak ve bu alanda öğrenim gören öğrencilere mesleklerini daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlenen programla ilgili konuşan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Örgün veya yaygın eğitim yoluyla bireyleri mesleğe hazırlamak, meslek sahibi olanların mesleklerindeki gelişimlerini ve yeni mesleklere uyumlarını sağlamak amacıyla gerekli bilgi, beceri, tavır ve değer duygularını geliştiren ve bireylerin fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik yeteneklerinin gelişim sürecinin bir plan içerisinde yürütülmesini sağlayan eğitim olarak da tanımlanan Mesleki Eğitim kavramı günümüzde hızlı teknolojik değişme ve Dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde daha da önem kazanmıştır. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamayı, diğer yandan da ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmeyi amaç edinen mesleki eğitim konusunu bizler ülkemizin kendine koyduğu gelecek hedefleri açısından olmazsa olmaz olarak görüyor, mesleki eğitim alan öğrencilerimizin ara elemanı değil aranılan eleman olarak yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bakanlığımız tarafından belirlenen tema çerçevesinde düzenlediğimiz bu buluşmalar ile liselerde mesleki eğitim alan gençlerimizi bu işin mutfağına sokarak gelecekte yapacakları meslekleri ve üretim süreçlerini yakından görmelerine vesile olmaya çalıştık. Ajans olarak bugüne kadar mesleki eğitim ile ilgili çeşitli kurumla işbirliği içerisinde birçok çalışma yürüttük. Düzenlenen program vasıtasıyla bu alanda daha geniş kapsamlı bir çalışmanın içerisinde olduğumuzun da müjdesini vermek istiyor, programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.