KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, Mentorluk Eğitimlerine Başladı

11 Ekim 2018
Okunma Sayısı: 1910

2018 Yılı Çalışma Programı’nda yer verdiği “Teknoloji Odaklı Girişimcilik ve Kırsal Girişimcilik Sonuç Odaklı Programı kapsamında çalışmalar yürüten Mevlana Kalkınma Ajansı, TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nde teknoloji odaklı girişimciliğin güçlendirilmesi, teknoloji tabanlı firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmeye katkı sağlanması amacıyla başlattığı “Mentor Eğitimi”, “Maker Hackathon”, “Maker Çalıştayı” ve “Demo Day ve Kitle Fonlama & Maker Faire” olmak üzere 4 modül ve bunların alt etkinliklerinden oluşan eğitim faaliyetlerinden ilki olan Mentor Eğitimi’nin ilk haftasını tamamladı.

Yaklaşık 4 ay sürmesi planlanan ve verilecek tüm eğitimlerin ücretsiz olduğu programın ilk haftasına bölgede faaliyet gösteren şirketlerden, üniversitelerden ve STK’lardan üst düzeyde katılım sağlandı. İlk gün katılımcılara “Mentör Nedir, Nasıl Katkı Sağlar” konuları anlatılarak girişimciler için mentörlüğün ne kadar hayati olduğu örneklerle aktarıldı. Eğitimin ikinci gününde ise başarılı bir mentörde bulunması gerekenler masaya yatırılarak, farklı düzeydeki girişimcilere yaklaşım yolları üzerinde duruldu.  Son olarak da mentörlerin girişimcilere nasıl katkı sağlayabileceği eğitimci Mehmet Emin Okutan tarafından katılımcılara anlatıldı.

Mentörlük eğitimlerinde üçüncü ders 12 Ekim Cuma günü saat 17.00 de Mevlana Kalkınma Ajansı hizmet binasında devam edecek.