KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Mevka, Melek Yatırımcılık İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

02 Nisan 2017
Okunma Sayısı: 1171
Mevlana Kalkınma Ajansı, İstanbul Startup Angels, Konya Teknokent ve Innopark işbirliğiyle girişimcilere ve startup firmalara yönelik olarak bilgilendirme programı düzenlendi. Konya Teknokent’te gerçekleştirilen programa girişimciler ve proje sahipleri katılım sağladı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Startup Angels’ın kurucu ortağı Gülsüm Çıracı katılımcılara “Türkiye'de Melek Yatırımcılık Ekosistemi” “Melek Yatırımcıların Yatırım Kriterleri” “Yatırımcıya Ne Zaman Gidilmeli?” “Yatırımcı İle Görüşmede Dikkat Edilecek Hususlar ve Yatırım Süreçleri” gibi konularda bilgiler verdi.
 
Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Girişimcilik konusunda ülke olarak son yıllarda önemli bir mesafe kat etmiş durumdayız. Gerek kamu kurumları gerekse de özel sektörümüz tarafından yeni iş fikri, projesi olan girişimcilere yönelik pek çok destek sağlanmaktadır. Girişimcilerin fikirlerini, projelerini hayata geçirme noktasında belki de en fazla ihtiyaç duydukları konu sermaye yani finansman konusudur. Bu noktada ülkemizde son dönemlerde sıkça duymaya başladığımız ve bireysel katılım yatırımcıları da denilen melek yatırımcı kavramının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Genel tanım itibari ile henüz yolun başında olan, (Start-up) bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için hem sermaye sağlayan hem de hem de tecrübelerini aktararak girişimcilerin daha da gelişmesine yardımcı olan kişiler veya firmalar olarak tanımlanan melek yatırımcılar girişimcilerin sermaye ulaşmadaki yeni trendi olarak göze çarpmaktadır. Ajans olarak girişimcilik konusunda bizler de uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz. Bugün düzenlediğimiz programda da projesi ve fikri olan girişimcileri projelerine destek olmaları için yatırımcıları nasıl ikna ederler, hangi projeler yatırımcıların dikkatini çekiyor konularında bilgilendirmek istedik. Amacımız, Konya’da melek yatırımcılık hakkında farkındalığı artırmak ve melek yatırımcı ağı oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.