KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, Konya ve Karaman Yöresel Peynirlerini Kars’ta Tanıttı

30 Eylül 2019
Okunma Sayısı: 1552

Mevlana Kalkınma Ajans, Kars Valiliği himayesinde Serhat Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle yöresel peynir üretimi yapan, ürettiği peyniri başka yöredekilere tattırma imkânı bulamayan üreticileri bir araya getirmek ve tanıtım yapma imkânı sağlamak amacıyla 27-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Kars’ta düzenlenen Yöresel Peynirler Kars Buluşması etkinliğine stantlı olarak katılım sağladı.

Stantta, Konya ve Karaman illerine özgü olan Konya Küflü Tulum Peyniri, Konya Bez Tulum Göçmen Peyniri, Ermenek Deri Tulum Peyniri ve Coğrafi İşaretli Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri tanıtıldı.

MEVKA standında sergilenen Konya ve Karaman illerine özgü peynirler halk tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca MEVKA standı Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından ziyaret edilirken Konya ve Karaman illerine özgü peynirler heyet tarafından tam not aldı.