KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler

MEVKA, Kodlama, 3D Tasarım ve Modelleme Eğitimlerine Seydişehir’de Devam Etti

25 Aralık 2019
Okunma Sayısı: 1433

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, mesleki eğitime katkı sunmak amacıyla ilkini Beyşehir’de gerçekleştirdiği Arduino Kodlama ve 3D Tasarım ve Modelleme Eğitimi’nin ikincisini Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirdi.

Beş gün boyunca otuz sekiz öğrencinin katılım sağladığı ve mesleki eğitime katkı sunması amaçlanan eğitimler, Mevlana Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mücahit Yasir Kınalı, İzleme Uzmanı Arif Köseoğlu ve KOP Bölge Kalınma İdaresi personeli Yüksek Mühendis Ahmet Suad Toprak tarafından verildi.

Verilen eğitimler sırasında, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan arduino robotik kodlama eğitim setleri ile pratik yapma imkânı bulan öğrenciler, farklı sensörlerin kullanımı öğrenme ve üç boyutlu yazıcılar ile bilgisayar destekli tasarım programlarının kullanımını öğrenerek tasarımlarını üç boyutlu yazıcılardan çıktı alabilme imkânına da kavuştular.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika törenine Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Ülkebaş katılım sağladı.

Sertifika töreninde ilk olarak söz alan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “İlkini Beyşehir ilçemizde düzenlediğimiz eğitimlerin bugün ikincisini de tamamlamış bulunuyoruz. Mesleki eğitim konusu, kurum olarak son yıllarda üzerinde sıkça çalışma yürüttüğümüz alanların başında gelmektedir. Dünya üzerinde mesleki eğitimin öneminin her geçen gün daha da belirgin hale geldiği günümüzde bu konuyu ülkemizin geleceği açısından çalışmalarımızın odağına koymuş durumdayız. Düzenlediğimiz eğitimlerin önümüzdeki dönemde devam edeceğini ve bunun yanı sıra mali desteklerimizin de olacağını ifade ederek, eğitimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından söz alan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da “Kendim de bir eğitimci olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki eğitim konusuna özellikle de mesleki eğitim konusuna yatırım yapan devletler, gelecekte bir adım önde olacaklardır. Bu noktada hem siz gençlere hem de bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Sizlerin donanımlı birer birey olarak yetişmeniz için devletimiz bütün imkânları ile arkanızda. Burada size düşen, mesleklerinizi en iyi şekilde icra etmek adına kendinizi sürekli geliştirmek ve mesleğinizle ilgili çağın gereklerine uygun hareket etmektir. Belediye olarak bizler de eğitim kalitenizin yükselmesi adına elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ise, “Bilim ve endüstrinin her geçen gün teknolojiyi daha fazla kullanma eğiliminde olması, robot teknolojileri, yazılım ve kodlama gibi alanların önemini bir kat daha artırmaktadır. Bu noktada devletimiz ilgili bakanlıklar aracılığı ile mesleki eğitimin daha iyi şartlarda verilmesi amacıyla büyük yatırımlara imza atmaktadır. Sizler buralardan donanımlı bir şekilde mezun olduğunuzda iş kaygısı çekmeyecek aksine aranılan eleman olarak kolayca iş imkânına kavuşacaksınız. Dünya üzerinde en fazla kazanan firmalara baktığımızda bu firmaların yazılım ve teknoloji ile uğraşan firmalar olduğunu rahatlıkla görürüz. Bu sıralarda geliştireceğiniz yazılımlarla hem kendiniz kazanacaksınız hem de katma değerli ürünler üreterek ülkemizin gelişimine katkıda bulunacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, eğitimin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.