KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, Karaman'ın Sanayi ve Ekonomik Durumunu Analiz Etti

21 Eylül 2021
Okunma Sayısı: 588

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Konya ve Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, Karaman’ın sanayisini ve ekonomik durumunu güncel veriler ışığında analiz etti. Karaman Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan çalışma ile Karaman Merkez ile Ayrancı, Başyayla, Ermenek, Kâzımkarabekir ve Sarıveliler ilçelerinin üretim ve ekonomik durumları farklı başlıklarda ele alındı.

Karaman’ın ekonomi ve sanayi durumunu ortaya koyan “Karaman Ekonomi ve Sanayi Analizi” çalışması Karaman’da yer alan özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunulmuştur. Çalışma kapsamında, ilin mevcut sosyo-ekonomik durumu on bir ana başlık altında ve ilçe detayında incelenmiş, dış ticaret verileri analiz edilmiş ve önceki yıllar ile mukayese edilerek ihraç ve ithal edilen ürünler fâsıllar halinde ele alınmıştır. Raporda ayrıca, sanayi sektörünün gelişmesinin önemli referanslarından olan küçük sanayi siteleri ve organize sanayilerindeki son duruma yer verilmiş, mevcut sanayi potansiyelini yansıtan önemli verilerden olan sanayi sicil belgesi, kapasite raporu ve yatırım teşvik belgelerinden de istifade edilmiştir. Tarım verileri, mevduat ve kredi verileri ile konut satış verileri de ayrı birer başlık altında raporumuzda yer almıştır.

Çalışmada kullanılan veriler, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Karaman İl Müdürlüğü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, TÜİK, TOBB, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden elde edilmiş, gerekli hesaplamalar ajansımızca yapılmıştır. Bölgemizin güncel ekonomik durumuna ışık tutması amacıyla hazırlanan çalışmaya, ajansımızın www.mevka.org.tr  internet sitesinden ulaşılabilirsiniz.

2021 Yılı Karaman İli Sanayi ve Ekonomi Analizi