KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, İş Dünyasına Türkmenistan Pazarındaki Ticari Fırsatları Anlattı

10 Ocak 2020
Okunma Sayısı: 1486

Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliği ile TR 52 Karaman-Konya Bölgesi’nin dış ticaret ortamının iyileştirilmesi, bölgede yer alan işletmelerin ulusal ve küresel düzeyde daha rekabetçi hale getirilmesi ve Konya iş dünyasının Türkmenistan pazarındaki ticari fırsatlar hakkında bilgilendirilmesi amacıyla “Türkmenistan Pazarında Ticari Fırsatlar” konulu bir panel düzenledi.

Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Burak Ceran’ın yaptığı panelde, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü yetkilisi ve Türkmenistan Eski Ticaret Müşaviri Abdullah Dursun ve bölgeyle yakın ticari ilişkileri olan İkonyum Dış Ticaret Firması Sahibi Fevzi Soyuğurlu panelist olarak yer aldı.

Konya Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılışında katılımcılara Türkmenistan pazarı ile bilgilendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver “Ajans olarak, bölgemizin dış ticaret ortamının iyileştirilmesi ve bölgede yer alan işletmelerin ulusal ve küresel düzeyde daha rekabetçi hale getirilmesi amacıyla daha önce Rusya, Kuzey Afrika, İran, Polonya, Tayvan, Latin Amerika, Katar, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerdeki pazar fırsatlarını konunun bizzat mutfağında yer alan uzman isimlerle değerlendirmiştik. Bugün de Türkmenistan’daki ticari fırsatlar hakkında bizleri ayrıntılı olarak bilgilendirecek uzman isimlerle bir aradayız. Panelistlerimiz arasında yer alan ve şehrimizden Türkmenistan’a en fazla ihracatı gerçekleştiren firmanın bizlerle tecrübelerini paylaşacak olması da bu pazarda yaşanılan sorunların ve fırsatların birinci ağızdan dile getirilmesi bakımından önem arz etmektedir. Bu pazardaki payımızın artırılması gerektiğini belirterek, panelistlerimize ve siz değerli misafirlerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara yönelik yaptığı sunum eşliğinde Ur-Ge desteği, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, yurtdışı ve yurtiçi fuar desteği, marka – Turquality desteği hakkında ayrıntılı bilgiler veren Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü yetkilisi ve Türkmenistan Eski Ticaret Müşaviri Abdullah Dursun, çok geniş yelpazede üretim yapma özelliğine sahip olan Konya’nın bu pazarı çok rahatlıkla zorlayabileceğini ve daha fazla pay alabileceğini söyledi. İkonyum Dış Ticaret Firması Sahibi Fevzi Soyuğurlu ise firma olarak Türkmenistan pazarına nasıl girdiklerini, ihracatlarını nasıl artırdıklarını ve Türkmenistan pazarında yaşadıkları tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

Panel katılımcılardan gelen soruların panelistler tarafından cevaplandırılmasıyla son buldu.