KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA’dan İleri Sürüş Teknikleri Eğitimine Destek

06 Aralık 2018
Okunma Sayısı: 2662

Tüm Makam Şoförleri Derneği Konya Temsilciliği tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ajansa sunulan Güvenli Sürüşler başlıklı teknik destek projesi tamamlandı.

Projenin kapanış toplantısı ve sertifika törenine MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, Tüm Makam Şoförleri Derneği Konya Temsilcisi Yusuf Köker ve Konya’da kamuda ve özel sektörde görev yapan makam şoförleri katılım sağladı.

Programda konuşan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Ülkemizde verilen yetersiz sürüş eğitimi, bununla beraber sürücülerin kişisel becerileri ile hareket ederek riskleri daha da arttırması, maddi ve geri dönüşü olmayan manevi kayıplara neden olmaktadır. Özellikle makam şoförlerimiz sorumlulukları gereği uzun süre araç kullanmak durumunda kalmaktadırlar. Bu durum da kaza ve buna bağlı olarak maddi ve manevi kayıpların artmasına sebep olmaktadır. Bizler de ajans olarak, Tüm Makam Şoförleri Derneği tarafından ajansımıza sunulan “Güvenli Sürüşler” konulu projeye destek vererek, şehrimizdeki makam şoförlerinin güvenli sürüş tekniklerini öğrenmelerini, trafikte yapılan hataları güvenli bir ortamda uygulamalı olarak görmelerini sağlamayı ve farklı zeminlerde araç kullanma yeteneklerini artırmayı amaçladık. Ajansımız tarafından verilen destekle hayata geçirilen proje kapsamında aktif ve pasif güvenlik gereçleri, lastik ve doğru lastik havaları, kış ve yaz lastiklerinin özellikleri, direksiyon tutma, çevirme ve koltuk oturma pozisyonu, ABS fren sistemli ve sistemsiz otolarda doğru fren teknikleri, takip mesafesi,  sollama tekniği,  doğru sinyal kullanımı, virajlar, sürücü kaynaklı kayma hareketleri, kontrolün kaybedilmesine neden olan faktörler, kaygan yüzeylerde doğru sürücü davranışları, araçlarda kontrolün kaybedilmesini engellemeye çalışan elektronik sistemler, sisli hava şartları, buzlu yol kesimleri konularında sürücülere eğitimleri verildi. Projenin makam şoförlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program eğitim sertifikalarının dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.