KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA’dan Gıda Güvenliği Eğitimine Destek

24 Eylül 2018
Okunma Sayısı: 1671

Mevlana Kalkınma Ajansı 2018 Yılı 4. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan Gıda Güvenliği Temel Standartları Eğitimi Projesi’nin sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ile Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı V. Fevzi Tosun arasında imzalandı.

Proje kapsamında, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karatay, Meram ve Selçuklu İlçe Müdürlüklerinde görev yapan ve gıda denetimlerinden sorumlu 40 kontrol görevlisine, 20’şer kişilik iki grup halinde toplamda 4 gün olmak üzere, BRC (British Retail Consortium) Global Gıda Standartları Eğitimi verilmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra destek kapsamında eğitim alacak kontrol görevlilerince eğitim alamayan 60 kontrol görevlisine Global Gıda Standartları Eğitimi verilmesi de hedefler arasında yer almaktadır.

Uygulanacak proje hakkında açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Gıda maddelerinin birincil üretimden başlayarak mamul hale gelip, tüketiciye arzına kadar geçen aşamalarda gıda güvenliği konusu büyük önem arz etmektedir. Gıda üretimi yapan firmalarda uygulanan gıda güvenliği sistemlerinin denetimi, il tarım ve orman müdürlükleri bünyesinde hizmet veren gıda ve yem şubesi ile ilçe müdürlüklerinde görev yapan kontrol görevlilerince yapılmaktadır. Kontrol görevlilerinin, sektördeki yeni gelişmeleri takip edebilmeleri, uyum sağlamaları ve aynı oranda hızlı cevap verebilmeleri, etkin ve yeterli bir denetim yapabilmeleri, mevcut kazanımlarını ve elde edilen saygınlıklarını sürdürülebilmeleri için bilgi ve donanımlarının en üst seviyede olması gerekmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, Dünya’nın pek çok ülkesinde uygulanan gıda güvenliği sistemi olan BRC, (British Retail Consortium) ülkemizde de gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarda uygulanmaya başlanmıştır. Bu sistemin etkin bir şekilde uygulanabilmesi ve denetimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi gıda kontrolü yapan kişilerin bu sisteme tam anlamıyla hâkim olmalarından geçmektedir. Ajans olarak, verdiğimiz destekle gıda güvenliği denetimi yapan kontrol görevlilerinin eğitimlerini alarak daha etkin bir şekilde denetim yapmalarını amaçladık. Proje kapsamında ilk etapta 40 kontrol görevlisine Global Gıda Standartları Eğitimi verilecek, eğitimlerini tamamlayanların eğitim alamayan diğer görevlilere eğitim vermesiyle birlikte bu konuda eğitim alanların sayısı 100’e ulaşacaktır. Kurum olarak, bu eğitimlere büyük önem verdiğimizi özellikle ifade ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.