KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA’dan 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri Eğitimi’ne Destek

16 Mart 2020
Okunma Sayısı: 1407

Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı 6. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Mesleki Eğitimde Geleceğin Teknolojisi 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vahit Gedik tarafından imzalandı.

Proje kapsamında Solidworks programı ile uygulamalı olarak 3 boyutlu yazıcı teknolojileri eğitimi ile bilgisayar destekli çizim, tasarım ve üç boyutlu katı modelleme eğitimleri gerçekleştirilecek. Proje sayesinde ayrıca, öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak etkili sunum teknikleri, sunum dosyalarının nasıl hazırlanacağı ve sunum için hangi programların nasıl kullanılacağına dair bilgiler de verilecek.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Dünya üzerinde ve ülkemizde özellikle son yirmi yıllık süreçte bilgisayar kullanımının yaygınlaşması, baskı ve yazıcı teknolojilerinin de gelişmesini tetikleyen en önemli unsurdur. Bugün işyerlerimizde ve hatta evlerimizde de aktif olarak kullandığımız bu yazıcılar, bizlere sadece baskı, fotokopi ve faks gibi hizmetler sunarken, sanal ortamda tasarlanmış herhangi şekildeki bir üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemi olarak tanımlanan üç boyutlu yazıcı teknolojisi sayesinde artık günümüzde istediğimiz bir objeyi istediğimiz doğrultuda bastırıp kullanabilir duruma geldik. Günden güne kullanım alanı genişleyen 3D yazıcı kullanımında en önemli nokta ise tasarım kısmıdır ve tasarım özgün olmalıdır. Bunun için Solidworks ve Autocad gibi zor ve eğitim süreci gerektiren çeşitli profesyonel uygulamaları bilmek, bu yazılımlar herkesin internetten araştırarak kısa sürede öğrenebileceği türden yazılımlar olmadığı için bu konuda profesyonel eğitim almak gerekiyor. Ajansımız desteği ile uzman eğitmenler tarafından eğitimlerin verileceği proje kapsamında ilk olarak, öğretmenlerimize geleceğin en önemli teknolojileri arasında gösterilen 3 boyutlu yazıcı teknolojileri en temel seviyeden başlanarak uygulamalı olarak gösterilecektir. Bu eğitimde öğretmenlerimiz uygulamalı olarak model çizimi, tasarımı, üç boyutlu katı modelleme ve üretim süreçlerini 3 boyutlu yazıcı üzerinde uygulamalı olarak öğrenecektir. Eğitimimizin ikinci aşamasında öğretmen ve öğrencilerimize proje döngüsü, proje başvurusu ve süreçleri, ulusal ve uluslararası projelerin başvuru süreçleri anlatılacak olup bunun yanında öğretmen ve öğrencilerimize etkili sunum teknikleri hakkında da bilgiler verilecektir. Son aşamada ise üç boyutlu yazıcıların elektrik – elektronik ve mekanik aksamları ile sarf malzemeleri öğretilecektir. Eğitim alan öğretmenlerimiz vasıtası ile öğrencilere aktarılacak bilgilerin 3 boyutlu yazıcı konusunda ileriye dönük büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.