KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA, 2019 Tarım Fuarı Gala Programında Konya İş Dünyası İle Yabancı İş Adamlarını Bir Araya Getirdi

21 Mart 2019
Okunma Sayısı: 1754

Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi ve TÜYAP Konya Fuarcılık işbirliğiyle Konya Tarım Fuarı için çeşitli ülkelerden şehrimize gelen işadamları heyetlerine yönelik olarak Konya Tarım Fuarı Gala Programı düzenledi. Programa, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği Başkanı Şenol Önal, sektör temsilcileri ve Konya Tarım Fuarı için Konya’ya gelen çok sayıda işadamı katılım sağladı.

Programının açılışında konuşan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, “Özellikle son yıllarda üretim, ar-ge ve inovasyon alanında büyük yatırımlar yapan ve yüz yetmişten fazla ülkeye ihracat ve geniş yelpazede üretim yapabilme kapasitesine ulaşarak Anadolu’nun üretim üssü haline gelen şehrimiz, aynı zamanda ülkemizin tahıl ambarı olma özelliğini de halen devam ettirmektedir. Başta buğday, arpa, şeker pancarı, kuru fasulye, patates, ayçiçeği, haşhaş, kimyon, havuç, aspir gibi tarla bitkileri olmak üzere çok sayıda sebze ve meyve türlerinin üretiminde ilk sırada yer alan ilimiz, son yıllarda organik tarım konusunda büyük ilerleme kaydetmiştir. Bunların yanı sıra şehrimiz, yüzölçümü bakımından yurdumuzun en geniş arazi ve tarım yapılabilen alanlarına sahip olması, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için gerekli mera ve yem bitkisi üretimi için geniş arazilere sahip olması, modern tarıma dayalı sanayi sektörüne ham madde ve yarı mamul madde temin edilebilmesi, bünyesinde beş rekabetçi üniversiteyi barındırması, tarım alet ve makine sektörünün % 65’ine hâkim olması gibi özellikleri ile tarım alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara pek çok fırsatı bir arada sunmaktadır. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bizler de tarım – hayvancılık, tarım alet ve makineleri başta olmak üzere tarım sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerimizin ulusal ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini artırmak ve sahip oldukları potansiyeli harekete geçirmek amacıyla yaklaşık 11 Milyon TL destek sağlayarak eş finansmanla birlikte 20 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırımı harekete geçirmiş durumdayız. Bu yöndeki desteklerimizin artarak devam edeceğini ifade ederek, bu alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcıları Konya’nın sunduğu bu fırsatlardan faydalanmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği Başkanı Şenol Önal’da, “Konya, hem tarım ve hayvancılık konusunda hem de tarım alet ve makinaları sektöründe ülkemizin lider şehri olma özelliğine sahip. Bizler de birlik olarak üyelerimizin yeni pazarlara ulaşmaları, sektörel gelişimlerini sağlamaları için pek çok faaliyette ve temaslarda bulunuyoruz. Düzenlenen fuar kapsamında şehrimize gelen işadamları heyetleri ile Konyalı işadamlarımızın yeni işbirliklerine ve iş bağlantılarına imza atacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Akabinde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, “Dün gerçekleştirdiğimiz tören ile açılan Konya Tarım Fuarımıza 100’ün üzerinden ülkeden 300 bini aşkın ziyaretçiyi beklemekteyiz. Türkiye’nin sayılı ihtisas fuarları arasında yer alan ve en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı, dünyanın da en büyük tarım fuarları arasında yer almaktadır. Katılımcı ülke ve firmalarıyla, dünyanın dört bir köşesinden ziyaretçileriyle fuarımız, düzenlendiği tarihlerde, dünya tarım ve tarım mekanizasyonu sektörünün merkezi olmaktadır. Bu sene geniş kapsamlı olarak düzenlediğimiz 17 ülkeden firmanın katıldığı B2B organizasyonu, fuarımızın marka değerini yükselterek iş ve ticaret için fuarımızı tercih eden herkesin kazancı artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Son olarak programın anlam ve önemine bianen katılımcılara hitap eden Konya Valisi Cüneyit Orhan TOPRAK ise, “Dünyada tarımsal alanların kısıtlılığı, küresel ısınma gibi sorunların öne çıktığı bir dönemde tarımda teknolojinin son noktasına kadar kullanılması çok büyük önem arz etmektedir. Konya, bu anlamda da sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın liderliğine oynayabilecek bir kapasiteye sahiptir.  İnşallah düzenlemiş olduğumuz bu fuar kullanıcılarımız ve üreticilerimizi karşı karşıya getirip çok güzel ticarete vesile olacaktır. Gerçekleşecek olan bu ticarete yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Konya tanıtım filminin izlendiği program, Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halil Sena Yetkin’in işadamları heyetlerine yönelik olarak Konya Yatırım Ortamı sunumu ile son buldu.