KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVINO Projemiz Ödüle Layık Görüldü

30 Ocak 2018
Okunma Sayısı: 2417

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından H2020 programına başvuruda bulunularak kazanılan ve başarıyla uygulanan MEVINO projesi, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) tarafından organize edilen “İnovasyon Ajansları Aracılık Etkinliği” kapsamında sunumu yapılan dokuz proje arasında en iyi sunum ödülüne layık görüldü.  

EURADA, Avrupa İnovasyon Ajansları arasındaki potansiyel ortaklıkları geliştirme temel amacı ile 23 Ocak 2018 tarihinde Brüksel’de “İnovasyon Ajansları Aracılık Etkinliği” düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Mevlana Kalkınma Ajansı da gerçekleştirmiş olduğu MEVINO projesinin sunumunu yapmak üzere davet edildi.

İnovasyon Ajanslarının Karşılıklı Öğrenimi (H2020-INNOSUP-05) başlığında desteklenen projelerin sunumu ve kısa süre önce başlatılan İnovasyon Ajanslarında Uygulamanın Desteklenmesi (H2020-INNOSUP-06) çağrısı için yeni proje fikirlerinin paylaşılarak önümüzdeki dönemde proje geliştirilmesine katkı sağlanmasının amaçlandığı etkinlik iki oturumda gerçekleşti. Birinci oturumun açılışını Avrupa Komisyonu İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ Genel Müdürlüğü (DG-GROW) temsilcileri gerçekleştirdi. Burada söz alan Janos SCHMIED ve Isoline ROGER DALBERT, Avrupa Komisyonu'nun inovasyon ajanslarını destekleme ile ilgili girişimleri sundu. Ayrıca, gelecekteki çağrılara farklı inovasyon ajansları da davet edildi. 

Açılıştan sonra İnovasyon Ajanslarının Karşılıklı Öğrenimi (H2020-INNOSUP-05) başlığında desteklenen projelerin sunumuna geçildi. Başarı ile tamamlanan dokuz projenin sunumlarının yer aldığı bölümde ajans adına Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı ve Proje Koordinatörü Arif KÖSEOĞLU sunumunu gerçekleştirdi.

Yapılan sunumlar sonrasında katılımcılar tarafından oylama yöntemi ile ilk üç sunuma ödül takdim edildi. Değerlendirme sonrasında PLIS projesi ile Enric BAYO üçüncü, TRANSINNOV projesi ile Frederic EPRICUM ikinci seçilirken Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “MEVINO” projesi birincilik ödülünün sahibi oldu. Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Arif KÖSEOĞLU ödülünü DG GROW yetkilisi Janos SCHMIED ve EURADA Başkanı Roberta DALL’OLIO’nun elinden aldı.

Öğleden sonraki ikinci oturumda ise katılımcılar proje önerilerini sunma fırsatı buldular. İnovasyon ajansılarının başvurabileceği alanlardaki çağrı başlıklarına yönelik sunumların yer aldığı bölümde on iki sunum gerçekleştirildi. Programın kapanışını ise ERRIN Proje Direktörü Pirita LINDHOLM ve EURADA Başkanı Roberta DALL’OLIO gerçekleştirdi.

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ve ödüle layık görülen MEVINO projesinde girişimcilik alanında faaliyet gösteren proje ortakları ile birlikte iyi uygulama örneklerinin ve start-up merkezlerinin incelenerek girişimcilere verilebilecek desteklerin karşılıklı olarak öğrenilmesi, girişimcilik destekleri için bir model oluşturulması amaçlanmıştır. Proje kapsamında Almanya, İspanya, Bulgaristan ve Türkiye’de toplantılar düzenlenerek saha ziyaretleri gerçekleştirilmiş, proje ile girişimcilik hizmetlerinin içeriğinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Edinilen proje tecrübesi ve oluşturulan iletişim ağı, yeni projelerin geliştirilmesinde altyapı oluşturacaktır.