KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Maker Hackathon Etkinliği

20 Kasım 2018
Okunma Sayısı: 2251

TR52 BÖLGESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI

MODUL 2: MAKER HACKATHON ETKİNLİĞİ

Mevka’nın Girişimcilik ekosistemine katkıları devam ediyor.

Programı kapsamında 8-9 Aralık 2018 tarihlerinde “Maker Çalıştay Etkinliği” ve 14-15-16 Aralık tarihlerinde "Maker Hackathon Etkinliği" gerçekleştirilecektir.

MAKER ÇALIŞTAYI (8-9 ARALIK 2018):

İş fikrini teknoloji ile büyütmek için ihtiyacın olan bütün teknik bilgi ve beceriyi Maker Çalıştayı'nda kazanabilirsin. Sadece donanım, programlama ve sensör konularında bilgi kazanmış olmayacaksın, aynı zamanda bu bilgiyi alanındaki uzmanlarla beraber çalışarak pratiğe dönüştüreceksin!

MAKER HACKATHON (14-15-16 ARALIK 2018):

Teknoloji ile iç içe ilerleyecek olan etkinlik boyunca, etkinliğe katılanlar, alanında uzman mentorlarla çalışarak iş fikrini geliştirecek ve teknik alanda kazanacağı bilgi ve beceri ile bu fikri prototipe dönüştürme fırsatı elde edecektir. Maker Hackathon Etkinliği 14 Aralık Cuma günü saat 18:00 da başlayacak, 16 Aralık Pazar günü saat 18:00 sona erecektir. Etkinlik öncesi 13 Aralık Perşembe günü katılımcılara oryantasyon eğitimi verilecektir. Detaylı bilgi daha sonra katılımcılar ile paylaşılacaktır.

ÖDÜLLER

Hackathon’da başarılı olan projelere ARIKOVANI desteği sağlanacaktır.  Bu büyük ödülün dışında etkinliğe katılan herkes prototipini Ocak 2019’ta gerçekleştirilecek olan "Maker Panayırı"nda sergileme hakkı kazanacak olup sektör liderleri ile de iletişim kurma fırsatı yakalayacaklardır.

ÖNEMLİ NOTLAR

• Arduino, Raspberry Pi deneyiminiz yoksa Hackathon'a katılmadan önce 8-9 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Maker Çalıştayına katılmanızı öneririz.

•Maker Hackathon Etkinliği bireysel olarak katılabileceğiniz gibi takım halinde de katılabilirsiniz.

•Katılımcıların etkinlik süresince kullanmak üzere kendi laptoplarını beraberinde getirmeleri gerekmektedir. Bunun dışında envanterde bulunmayan, ekstra kullanmayı düşündüğünüz elektronik malzemeleri,  üretim amaçlı malzemeleri, proje fikri ile doğrudan ilgisi bulunmayan ve süreçte tamamlamakta sıkıntı yaşayacağınız program ve malzemeleri (OpenCV, hacklemeyi düşündüğünüz araç, drone vb.) yanınızda getirin.

•Etkinliklere Karaman’dan katılacak olan katılımcılarımıza ulaşım imkanı geliş ve gidiş şeklinde sağlanacaktır.

•8-9 Aralık tarihlerindeki “Maker Çalıştayına” katılacak olan tüm katılımcılarımıza (ajans hizmet binası-bilim merkezi) ulaşım imkanı geliş ve gidiş şeklinde sağlanacaktır.

HACKATHONA KAYIT İÇİN TIKLAYIN 

Program detaylarına aşağıdan indirebileceğiniz dosyadan erişebilirsiniz.. 

 

Hackaton-Poster