KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler

Kosova Heyeti MEVKA Projelerini Yerinde İnceledi

12 Mayıs 2022
Okunma Sayısı: 568

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla Konya’ya gelen Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Besim Kamberaj ve beraberindeki heyet, Mevlana Kalkınma Ajansı ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen projeleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Bölgesel kalkınma olanaklarının ve bu doğrultuda yürütülen projelerle ilgili tecrübelerin Kosova’ya aktarılabilmesi amacıyla Konya’ya gelen heyet, Mevlana Kalkınma Ajansı destekleriyle hayata geçirilen InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi ve Konya Ticaret Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

Ajans projelerini yerinde inceleyen heyet daha sonra Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Konya Bilim Merkezi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Kosova Heyeti, Konya temasları kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Konya Valisi Vahdettin Özkan ile de bir araya gelerek, Konya’nın üretimi, istihdamı, ihracatı ve yatırım ortamı ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulundu.

Çeşitli temaslarında ardından Konya’dan ayrılan heyet üyeleri, Konya’nın bölgesel kalkınma konusunda edindiği deneyimlerin Kosova’da hayata geçirilebilmesi adına gerçekleştirdikleri ziyaretlerin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ettiler.

Kosova Heyeti’nin temasları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’müz koordinasyonu ile şehrimize gelen Kosova Bölgesel Kalkınma Heyeti’ne Ajansımız desteği ile hayata geçirilen projeleri gezdirerek, projelerle ilgili fikir alışverişlerinde bulunduk. Ülkemizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın koordinasyonunda yürütülen bölgesel kalkınma süreçlerinin sahadaki yönetimini Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri gerçekleştirmektedir. Bizler de tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizin her alanda gelişimini sağlamak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şehrimizde ağırladığımız Kosova Heyeti’ne de bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz projeleri ve bu projeleri yürütürken yaşadığımız tecrübeleri aktarmaya çalıştık. Ajansımız projelerinin yanı sıra Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaret esnasında da şehrimizin üretim altyapısını kendilerine anlatma fırsatı bulduk. Gerçekleştirilen temasların şehrimiz ve Kosova adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.