KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

KOP ve Kalkınma Ajansları İstişare Toplantısında Buluştu

25 Mart 2021
Okunma Sayısı: 992

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile KOP bölgesinde faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları istişare toplantısında bir araya geldi.

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, yatırımların hizmet alanındaki bölgelerde en ücra noktalara kadar katma değeri yüksek ve sürdürülebilir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan istişare toplantılarının ilki Konya’da gerçekleştirildi.

Görev alanı Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında salgın kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen ilk istişare toplantısına; Konya ve Karaman illerinde faaliyet yürüten Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde faaliyet yürüten Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Birol Varol, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde faaliyet yürüten Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile Yatırım Destek Ofislerinin (YDO) temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOP İdaresi uzman personeli katıldı.

Açılış konuşmaların ardından KOP İdaresi ile Kalkınma Ajanslarının işbirliği alanları masaya yatırıldı. KOP BKİ Koordinatörleri ve KOP Bölgesi illeri Kalkınma Ajansları YDO temsilcilerinin katılımıyla illerin öncelikli sektörleri, sorunları, ihtiyaçları, sonuç odaklı programları ve mekânsal işbirlikleri istişare edildi.