KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Konya, MEVKA Desteği İle Dış Ticaret Merkezi’ne Kavuşuyor

30 Temmuz 2018
Okunma Sayısı: 2578

Konya Ticaret Odası tarafından MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan Konya Dış Ticaret Merkezine Kavuşuyor Projesi’nin sözleşmesi MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk tarafından imzalandı.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral, “Konya-Karaman Bölgesi’nde iş ve yatırım ortamının iyileştirilerek girişimcilik altyapısının geliştirilmesinin hedeflendiği projeye ajansımız tarafından 551.668,56 TL destek sağlanacak. Ülkemizin 2023 yılı için kendisine koymuş olduğu 500 Milyar Dolar ihracat hedefinin gerçekleştirilmesinde büyük sorumluluklar üstlenen KOBİ’lerimiz daha fazla ihracat yapmak ve yeni pazarlara ulaşmak için çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Ajans olarak bizler de KOBİ’lerimizin bu alanda ellerini güçlendirmek, ihtiyaçları olan altyapıları oluşturmak adına faaliyetlerimizi bu yönde sürdürüyor, bölgede yer alan firmalarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Ajansımız desteği ile hayata geçirilecek bu proje ile de işletmelere ve girişimcilere ihracat olanakları konusunda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulması, dış ticaret konusunda yönlendirilmesi halinde ihracat yapabilecek işletmelerden oluşan bir odak veri tabanı hazırlanması, bu işletmeleri ihracatçı işletme haline getirmek üzere danışmanlık hizmetlerinin verilmesi ve işletmelere özel dış ticaret iş planlarının hazırlanılması gibi firmalarımızın alt yapılarını güçlendirecek hizmetler sunulacak. Bununla beraber beş ulusal, dört uluslararası dış ticaret ağına üye olunması, işletme sahibi ve çalışanlarına birer günlük dış ticaret, ihracat araştırma, devlet destekleri, ihracat pazarlaması, ihracatta fiyatlama stratejileri eğitimlerinin verilmesi de projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Bu projenin tam anlamıyla hayata geçmesiyle birlikte bölgemizde yer alan KOBİ’lerimizin ihracat rakamlarını artırması ve yeni pazarlara ulaşması en büyük temennimizdir. Projenin şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de imzalanan proje ile ilgili olarak, “Dış pazarlarla entegrasyonun son derece önemli olduğu günümüz dünyasında, ekonominin mevcut durumunu koruması ve güçlenmesi için dış pazarlara açılmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Konya, dış ticaret açısından, ülkemizdeki pek çok ile göre iyi durumda olmakla birlikte sahip olduğu potansiyele ve emsal illere göre istediğimiz düzeyde değildir. Projeyle, Konya’da ihracatçı işletme sayısının artmasını, işletmelerin ve ilgili sektörlerin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin artırmasını hedefliyoruz. Projemize vermiş oldukları desteklerden dolayı ajansımıza teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.