KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Kendimize Yatırım Yapmak ve Yenilikçi Düşünmek Zorundayız

04 Haziran 2017
Okunma Sayısı: 2020

Mevlana Kalkınma Ajansı, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve HABİTAT Derneği işbirliği ile “Yenilikçi Düşünme ve İş Fikri Geliştirme Atölye Çalışması” kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik olarak panel ve eğitim programı gerçekleştirdi. Panelin moderatörlüğünü MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman yaparken, panelin konuşmacıları ise HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır, HABİTAT Derneği Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Başak Saral, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman ve MEVKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver oldu.

 
Programın açılışında konuşan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Ajans olarak bu yıl içerisinde inovasyon ve girişimcilik konusunda pek çok çalışma yürüttük. Bugün de yenilikçi düşünme ve iş fikri geliştirme konusunu ele almak istedik. Hepimizin malumu olduğu üzere teknoloji çağında yaşıyoruz ve teknoloji hiç tahmin edemediğimiz kadar hızlı ilerliyor. Yakın bir gelecekte bugün meslek olarak sürdürülen pek çok iş yerini teknolojiye bırakacak. Burada önemli olan çağın gereksinimlerine uygun iş fikirleri geliştirmek ve bu doğrultuda girişimlerde bulunabilmektir. Gerçekleştirdiğimiz bu programda da geleceğin meslekleri, iş fikirleri nasıl şekillenecek bunları dinleyeceğiz” dedi.
 
Akabinde konuşan HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır da, “Hepiniz üniversiteden mezun olacaksınız ve iş hayatına atılacaksınız. O zaman teori ile pratik arsında çok büyük farkların olduğunu göreceksiniz. Üniversitelerden aldığımız diplomalar hiçbirimiz için iş garantisi anlamına gelmez. O yüzden bu sıralarda okurken bir yandan da hayal kurmamız ve hayalimizi gerçekleştirmek için adımlar atmamız gerekiyor. Geleceği düşünmek sadece üniversiteyi zamanında bitirmekle olmaz; kendimize yatırım yapmak zorundayız. Hayallerimizi gerçekleştirmek için atacağımız adımlar da çok önemli. Kariyer planlamamızı yaparken, yapmak istediğimiz işe uygun girişimler ve çalışmalarla beslemeliyiz. Yaşadığımız çağ küresel ekonominin hızla yaygınlaştığı, teknolojinin, iletişimin hızla geliştiği bir çağ. Buna bağlı olarak yeni iş fikirleri ve meslekler yeniden şekilleniyor. Eskiden iyi bir üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmak kolaydı, oysa şimdi öyle değil, işte bu yüzden kendimizi ona göre hazırlamalıyız” şeklinde konuştu.
 
Ardından söz alan HABİTAT Derneği Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Başak Saral ise, “Girişimcilik, inovasyon, yenilikçi düşünme gibi kavramlar ülkemizde son yıllarda konuşulmaya ve üzerinde tartışılmaya başlanan kavramlardır. Bizler HABİTAT olarak oluşan bu ekosistemin geliştirilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Girişimcilik aslında bir ruh, farkında olmak, yeni bir ürün, yeni bir hizmet, yeni bir iş modeli geliştirmek ve ticari gözle bakabilmektir. Önemli olan çevremizde ve dünyada olup bitenleri çok iyi gözlemleyerek bunları fırsata çevirebilmektir” ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman da, “Hepiniz üniversiteden mezun olacak, farklı meslekler icra edeceksiniz. Hangi işi yaparsanız yapın işinizi en iyi yapın, yaptığınız işe fark katın. Dört yıllık üniversite süresi aslında sizlere büyük avantajlar sunuyor. Bu dört yılda dil eğitimizin halledebilirsiniz, sanayide mesleğinizle ilgili stajyerlik yapmaya başlasanız belirli bir noktaya gelir, sanayide kullanılan pek çok programı yazılımı öğrenirsiniz, girişimci mi olacaksınız bu dört yıllık sürede girişimci olmanın yolarını öğrenir, bu doğrultuda adımlar atarsınız. Önemli olan iş fikrinizi hayata geçirmedeki karalılığınız ve bu doğrultuda yaptıklarınızdır. Hayata ve geleceğe dair fikirleriniz olsun ve bunu gerçekleştirmek için çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Başarısı olsanız dahi denemeye devam edin, emin olun ki sonun da kazanan siz olacaksınız. Bu salonda bulunan siz değerli öğrencilerimizden en az birinizin ilerleyen yıllarda girişimci olduğunu görmek bizleri çok memnun edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak söz alan MEVKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver de çeşitli kurumlar tarafından girişimcilere yönelik olarak verilen destekler ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.
 

Düzenlenen panelin ardından programa katılan öğrencilere HABİTAT Derneği Eğitim uzmanı tarafından Yenilikçi Düşünme ve İş Fikri Geliştirme Eğitimi verildi.