KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Kadınhanı Belediyesi, MEVKA Desteği İle Dijital Belediyecilik Altyapısına Kavuşacak

17 Temmuz 2019
Okunma Sayısı: 1865

Kadınhanı Belediyesi tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı 3. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Size Çok Daha Yakınız Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem tarafından imzalandı.

Proje kapsamında Kadınhanı Belediyesi’nin internet sitesinin yenilenmesi, online belediyecilik hizmetinin geliştirilmesi ve mobil uygulamanın eklenmesi planlanmaktadır. Ayrıca proje ile birlikte Kadınhanı Belediyesi internet sitesi mobil uygulaması için yeni bir yazılım hazırlanması, belediyenin var olan internet sitesinin interaktif kullanıma açılması ve bu sayede Kadınhanı Belediyesi’nin dijital belediyecilik alt yapısına kavuşması projenin hedefleri arasında yer almaktadır.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Özellikle son yıllarda insanlarla birlikte şehirler de hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmakta ve dijital bir dönüşüm yaşamaktadır. Bilgiye ulaşmanın çok daha hızlı ve kolay olduğu günümüzde katılımcılık, şeffaflık, vatandaş odaklılık, hesap verebilirlik gibi ilkelere sahip olan yönetişim anlayışı, kendisini her alanda olduğu gibi yerel yönetimlerin yeniden yapılanmasında da göstermektedir. Halka en yakın kamu yönetimi birimi olmaları hasebiyle yerel yönetimlerin dijital alt yapıları, hizmet sunumlarının hızı, ulaşılabilirlikleri ve şeffaflıkları büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda atılması gereken ilk adım belediyecilik hizmetlerinin çalışan ve vatandaş odaklı teknolojik alt yapıya kavuşturulmasıdır. Bizler kurum olarak kalkınma kavramını sadece ekonomik açıdan ele almıyor, bir yerin, bir yörenin aynı zamanda sosyal, kültürel, beşeri ve teknolojik açıdan da gelişmesi olarak görüyor ve desteklerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Ajansımız desteği ile hayata geçirilecek olan bu projenin, bölgemiz belediyecilik altyapısına katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle projenin bölgemiz ve Kadınhanı ilçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.