KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu Hakkında Bilgilendirme Seminerine Davetlisiniz

24 Aralık 2020
Okunma Sayısı: 1034

Mevlana Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanununun uygulaması hakkında online olarak bilgilendirme semineri yapılacaktır. 24 Aralık Perşembe günü saat 14.30’da başlayacak olan etkinliğe Karaman Vergi Dairesi ve Karaman Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri katılım sağlayacaktır.

Bilindiği üzere Vergi, SGK prim borçları ve bir kısım kamu alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 7256 sayılı Kanun Teklifi 12 Kasım 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi ve 17 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, 4 milyon kişinin borcunu yapılandırmasını sağlayacak. Vergi yapılandırması, gelir, kurumlar, katma değer vergisi, özel tüketim, motorlu taşıtlar, sigorta primleri, trafik cezaları, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak. Ayrıca sigorta primlerinden öğrenim kredisine kadar devlete olan çeşitli borçların taksitlerle ödenmesine olanak sağlayacak. Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden kanunun yayımlandığı 17 Kasım tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçilecek. Peşin ödemede ise, Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'si silinecek, borç aslı ve hesaplanan Yİ-ÜFE'nin kalan yüzde 10'u tahsil edilecek. İki taksitte ödeme de ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50'si silinecek.

Vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarını ödemede önemli derecede avantaj sağlayacak olan 7256 sayılı Kanunun uygulamaları yetkililer tarafından detaylı şekilde anlatılacak. Sunumlar sonrası soruların da cevaplanacağı etkinliğe Zoom uygulaması üzerinden aşağıda yer alan linkten kayıt olunması gerekmektedir.

Kayıt Linki: https://zoom.us/meeting/register/tJ0tcuiorj8vGtHuLY9YszuZ9lzXlHB4zNry