KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

2024-2028 Karaman-Konya Bölge Planı Görüşlerinize Açılmıştır

31 Mayıs 2023
Okunma Sayısı: 560

Bölge planları; sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyelini, sektörel hedefleri, faaliyetlerin ve alt yapıların dağılımını belirlemek üzere ilgili oldukları bölgenin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla hazırlanır. Ekonomik, sosyal ve çevresel konuları ele alan bölge planları Kalkınma Ajansları tarafından ve bölge aktörlerinin katılımıyla hazırlanmakta olup bölgelerin kalkınma hedeflerini belirlemektedir.

2014-2023 yıllarını kapsayan bölge planlarının uygulama süresinin bitmesi sebebiyle 2024-2028 yıllarını kapsayan bölge planı hazırlıkları 2022 yılında başlamış ve tamamlanmıştır. Konya ve Karaman illerinin gelecek beş yılına yön verecek olan bölgesel kararlar, paydaşlarımızın da katılımıyla belirlenmiş ve taslak olarak yayınlanarak görüşlerinize açılmıştır. Bölge Planımız görüşleriniz doğrultusunda nihai halini alacak akabinde onay süreci başlayacaktır.

Aşağıda yer alan linkten “Konya Karaman Bölge Planı ve ekleri”ne ulaşabilir ve görüşlerinizi yine linkte yer alan görüş formuna doldurarak planlama@mevka.org.tr adresine gönderebilirsiniz.

Bölge Planı ve Görüş Formunu İndirmek İçin Tıklayınız..