KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Türkiye (Karaman) – Hindistan Elma Sektörü E-B2B Görüşmeleri Programı Duyurusu

19 Ağustos 2022
Okunma Sayısı: 511

MEVKA, Yeni Delhi ve Mumbai Ticaret Ataşeleri işbirliği içerisinde Karaman elma ihracat hacmini geliştirmek amacıyla Karamanlı firmaları Hindistanlı firmalarla online olarak buluşturuyor. Elma ithalatında dünyada önemli bir konumda bulunan Hindistan yaş elma sektöründe önemli fırsatlar sunuyor.

Karaman ise elma üretiminde Türkiye’de önde gelen iller arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda elma muhafazası ve paketlemesine yönelik tesislerin artması ili elma sektöründe önemli bir konuma getirmiştir. Söz konusu bu tesisler sadece Karaman’ değil; Isparta, Niğde, Konya ve diğer çevre il ve ilçelere hitap etmektedir. Karaman’da elma ticareti yapan firmalarımızın büyük bir çoğunluğu ihracata yönelik ürün hazırlayıp pazarlama kabiliyetine sahiptir.

MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi ilimizin ihracat kapasitesini artırmak ve yaş elma sektöründeki firmalara rehberlik etmesi amacıyla “Yaş Elma Hedef Pazar Araştırma” çalışmasını sektörün bilgisine sunmuştur. Araştırmada, Hindistan’ın hedef pazar olabilecek önemli ülkelerden birisi olduğu belirtilmektedir. Bu kapsamda ilin ihracat kapasitesini artırma amacıyla MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi, Yeni Delhi ve Mumbai Ticaret Ataşeleriyle işbirliği içerisinde Karamanlı ve Hindistanlı elma ticareti yapan firmaları online olarak buluşturuyor.

22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında ilimizd ilk defa yapılacak E-B2B etkinliğinde yerel firmalarımızın Hindistanlı firmalar ile tanışmaları ve iş bağlantıları yapmaları bekleniyor.