KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Seydişehirli Kadınlar MEVKA Desteğiyle Yöresel Ürünler Üretecek

29 Ağustos 2022
Okunma Sayısı: 505

2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen “Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor” projesinin sözleşmesi Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı tarafından imzalandı.

İmzaların atılmasının ardından kurum olarak verdikleri destekle ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Kalkınma Yerelden Başlar” anlayışıyla sorumlu oldukları bölgelerin her açıdan gelişmesine katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren kalkınma ajansları, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren, destekleyici, koordinatör ve katalizör olarak faaliyet gösteren kalkınma birimleridir. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bizler de, bir yandan uyguladığımız çeşitli destek mekanizmaları ile bölgemizin her açıdan gelişimini hedeflerken, diğer yandan da ulusal ve uluslararası fon kaynaklarının bölgemize çekilerek bölge insanımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması için çalışmalarımızı paydaşlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Bu bağlamda merkezde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen yerelde ise kalkına ajansları tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında bölgemizin sosyal sorunlarına yönelik paydaşlarımız ile projeler geliştiriyor, bu projelerin finansmanı için gayret gösteriyoruz. Değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık verilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımlarının sağlanması ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla 2022 yılı için tüm illerimizde yürütülen ve kısa adı SOGEP olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Konya’dan 3, Karaman’dan ise 2 proje olmak üzere farklı konularda toplamda 5 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından uygun bulunmuş, bu projelere toplamda 7 Milyon TL kaynak tahsis edilmiştir. Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor projesi de Seydişehir ilçemize ait yöresel ürünlerin üretilmesi, çeşitlendirilmesi ve satışının yapılması için dezavantajlı kesimlerinden kişilerin istihdam edilmesi amacıyla Seydişehir Belediyemiz tarafından hazırlanmış ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenmiştir. Proje iştirakçileri vasıtası ile mesleki eğitimlerin verilerek yöresel ürünlerin üretilmesi ve satışının yapılmasının hedeflendiği projeye makine ve ekipman alımları için Ajansımız tarafından 1 Milyon 200 Bin TL kaynak aktarıldı. Bölgesel ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi amacıyla ilçelerimizin her açıdan gelişimine katkı sunacak, sorunlarına çözüm üretecek projelere kurum olarak desteğimizin süreceğini bu vesile ile bir kez daha ifade ederek, projenin hayata geçirilmesinde büyük emek harcayan Seydişehir Belediyemiz başta olmak üzere, Seydişehir Kaymakamlığımıza, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, projenin ilçemiz, şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akabinde söz alan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da, “Belediye olarak, ilçemizin yöresel ürünlerinin markalaşması ve kadın istihdamını artırılması için hazırladığımız Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor projemiz MEVKA tarafından destek almaya hak kazandı. Projemiz kapsamında ilçemizde yaşayan 60 üretici kadına eğitimler verilecek ve bu eğitimler neticesinde başarılı olan 10 kadın üreticimiz bu projemiz kapsamında istihdam edilecek. Konya-Antalya Çevre Yolu’nda ilçemize kazandırdığımız butik dükkânlarda yöresel ürün ve hediyelik eşya satış noktası oluşturulacak. Projemiz, yöresel ürünlerin üretimi de daha önce ilçemize kazandırdığımız Seydi Kafem’in giriş katında yapılacak. Bunun yanında yöresel ürünlerimizin satışının yapılacağı web sitesi hazırlanacak, kurumsal kimlik ve markalaşma çalışmaları yürütülecek. Yine projemiz kapsamında meyve ve sebze kurutma makinaları, meyve dilimleme makinesi ve öğütücü makine, konvansiyonel fırın, erişte kesim makinesi, hamur yoğurma makinesi, paketleme ve vakumlama makineleri temin edilecek. Tüm bu aşamalar tamamlandığında leblebi, leblebi tozu/unu, leblebili kurabiye, mevsim meyveleri kurusu, erişte, pekmez gibi yöresel ürünlerin üretimini yapacağız ve ilçemize katma değer sağlayacağız. Projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bizlerden desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve Mevlana Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.