KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

MEVKA Beyşehir’de Devlet Desteklerini Anlattı

23 Eylül 2019
Okunma Sayısı: 1501

Mevlana Kalkınma Ajansı, KOSGEB Konya Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konya Çalışma Grubu, Konya Teknokent, Konya Innopark ve Beyşehir Ticaret Odası işbirliğiyle Beyşehir’de Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Beyşehir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen programa Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sanayici ve işadamları katılım sağladı.

Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, Beyşehirli sanayicilerin ve işadamlarının mevcut devlet desteklerinden daha fazla yararlanmalarını amaçladıkları için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade ederek, bu desteklerin iş dünyasının finansman noktasında çektiği sorunlara çözüm olabileceğine değindi.

Konuşmaların ardından teşvik ve desteklerle ilgili programa geçildi. Programda ilk olarak söz alan MEVKA Uzmanı Mustafa Dinç, katılımcılara yönelik olarak yapmış olduğu sunum eşliğinde “Yatırım Teşvik Sistemi” hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ardından söz alan Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı Ebubekir Karaçayır, KOBİ’lerde Kurumsallaşma ve Endüstriyel Yetkinliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (EYGEP-MDP) ile ilgili sunum gerçekleştirdi. KOSGEB KOBİ Uzmanı Haluk Ercan ise katılımcılara “KOSGEB Destekleri” konulu sunumunda hem girişimcilerin hem de KOBİ’lerin yararlanabilecekleri destekleri anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konya Çalışma Grubu Konya Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Türköz, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği faaliyetleri ve Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Destekleri hakkında konuştu. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Hasan Eser “İŞKUR Destekleri” hakkında bir sunum yaparken; Konya Tekonokent Proje ve İş Geliştirme Sorumlusu Güvenç Tekneoğlu da “TÜBİTAK Sanayi Destekleri” hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktardı.

Program, katılımcılar tarafından yöneltilen soruların panelistler tarafından cevaplandırılması ile son buldu.