KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler

MEVKA, Ar-ge ve İnovasyon Zirvesi’nde Bölgenin Teknoloji Altyapısını Tanıttı

28 Ekim 2019
Okunma Sayısı: 2102

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda TR-52 Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi & Sergisi’ne stantlı olarak katılım sağladı.

Ajans tarafından açılan stantta, Konya Teknik Üniversitesi, İnnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Konya Teknokent bünyesinde yer alan girişimciler tarafından geliştirilen ürünlerin/projelerin tanıtımı yapılarak bölgenin Ar-Ge ve inovasyon altyapısının ortaya konulması hedeflendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile çok sayıda ziyaretçi MEVKA standında sergilenen ürünleri/projeleri inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen festivalin ardından değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Bölgemiz, özellikle son yıllarda Ar-Ge ve teknoloji altyapısına yaptığı yatırımlarla büyük mesafe kat etmiş ve bu yatırımların karşılığını yüksek katma değerli, yeniliğe dayalı ürünler üreterek almaya başlamıştır. Ajans olarak kuruluşumuzdan bu yana, bölgemizin Ar-Ge ve inovasyon alanında daha rekabet edebilir hale gelmesi adına gerek mali destek programlarımızla gerekse de ulusal/uluslararası etkinliklere katılmak kaydıyla bölgemizde bu alanda faaliyet gösteren KOBİ’ler, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoparklar ve girişimcilerle işbirliği içerisinde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Düzenlenen bu zirveye katılarak, bölgemizde üretilen projeleri/ürünleri ülkemizde yer alan diğer Ar-Ge merkezleri, üniversiteler ve teknoparklarda geliştirilen inovatif projeler ile aynı platformda buluşturarak projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturmayı, projelerin yatırıma dönüşmesine ve ticarileşmesine katkıda bulunmayı amaçladık. Ayrıca, ajansımızın açtığı stand içerisinde yer alan girişimciler; özel sektör, kamu kurumları, üniversite ve Ar-Ge merkezlerinden etkinliğe katılan temsilcilerle bir araya gelerek yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler sağlama imkânı da buldular. Bunların yanı sıra, alanında uzman konuklar, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla çeşitli konularda gerçekleştirilen panellere katılarak Ar-Ge ve inovasyon konusunda ülkemizin geldiği nokta, bugüne kadar yapılanlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi de oldular. Ajans olarak bu ve bunun gibi faaliyetlerle bölgemizi desteklemeye devam edeceğimizi özellikle ifade ederek, düzenlenen zirvenin katılımcılarımız, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.