KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Konya’ya Özgü Turistik Hediyelik Eşyalar MEVKA Desteği İle Ortaya Çıkarılacak

28 Mayıs 2019
Okunma Sayısı: 2437

Konya Bakır, Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı 2. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Konya Turizmi Hediyelik Eşya Ürünlerinin Tasarlanması ve Pazarlama Modeli Araştırması Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak tarafından imzalandı.

Proje ile oda üyelerinin, ilgili paydaşların ve Konya hediyelik eşya sektörünün insan kaynakları ve kurumsal kapasitesinin artırılması, turizmin geliştirilmesi, turizm bölge planına ve yerel kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Hayata geçirilecek olan proje hakkında değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “TÜİK raporuna göre turistik hediyelik eşya alışverişi yerli ve yabancı turistlerin ilk iki sırayı oluşturan yeme-içme ve konaklama gibi zaruri ihtiyaçların ardından para harcadıkları üçüncü kalem olarak karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel uygulama, hammadde, örgü ve desenlerden izler taşıyan turistik hediyelik eşyalar ziyaret edilen yörenin tanıtımına olumlu katkılar sağlamakla beraber, bölge/ülke ekonomisine için ciddi bir yabancı para girdisi sağlayarak yerel ve ulusal kalkınmaya da doğrudan etki etmektedir. Ajansımız desteği ile hayata geçirilecek olan bu proje ise, Konya ve ilçelerinde yöresel hediyelik eşyaların ortaya çıkarılmasını, ortaya çıkarılanların ise endüstriyel tasarımlarının yapılarak şehrimizin yerel ekonomisine katkı sunmasını hedeflemektedir. Sürdürülebilir turizm politikaları açısından son derece önem verdiğimiz ve şehrimizi temsil edecek özgün tasarımların ortaya çıkacağına inandığımız projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.