KAPAT X
Popüler Aramalar
Tüm Haberler
Haber Galerisi

Hindistan Pazarında Ticari Fırsatlar Webinarı

18 Ağustos 2022
Okunma Sayısı: 340

“HİNDİSTAN PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR” WEBİNARI

Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 14.00’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin Hindistan nezdindeki Yeni Delhi Ticaret Müşaviri Sayın Birkan Kum Bey’in ve Mumbai Ticaret Müşaviri Sayın Furkan ALBAYRAK’ Bey’in katılım sağlayacakları Hindistan Pazarında Ticari Fırsatlar konulu bir webinar gerçekleştirilecektir. 

Son yıllarda Türk ihracatçılar için önem kazanmaya başlayan Hindistan Pazarının ele alınacağı etkinlikte Yeni Delhi ve Mumbai ticaret müşavirleri ülke hakkında katılımcıları bilgilendirecektir.

Hindistan, dünyanın nominal olarak beşinci, satın alma gücü paritesine (PPP) göre ise üçüncü en büyük ekonomisidir. Yaklaşık 1,3 milyar nüfusu ile Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’ın, önümüzdeki yıllarda Çin’i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi olacağı tahmin edilmektedir. Ülke diğer taraftan 400 milyonu aşkın orta gelir grubu ile neredeyse Avrupa Birliği ülkelerinin toplam nüfusuna sahiptir.

Hindistan’ın, 1,36 milyarlık nüfusu içerisinde iş gücüne katılım oranı %52, işsizlik oranı ise %5,4’tür. Halkın büyük kesimi kırsal alanlarda yaşamaktadır. İstihdamın %43’ü tarım sektöründe, %32’si hizmet sektöründe, %25’i sanayi sektöründe çalışmaktadır. Hindistan’ın 2019 yılı GSYH büyüklüğü cari fiyatlarla 2,87 trilyon dolardır. Ülkenin resmi para birimi Hindistan Rupisi’dir (INR).

Gelişen ve hızla büyüyen ülkenin firmaları Türk firmalarını yakından takip ediyorlar. Bu durumu fırsata çevirmek ise firmalarımızın elinde görünüyor. Firmalarımızın Hindistanlı firmalar ile iletişime geçip ürünlerinin kalitesini ve uygun fiyatlı olduğunu anlatmaları gerekiyor. Bu noktada ise pandemi döneminde kullanımı yaygınlaşan çevrimiçi platformlar öne çıkıyor. Çevrimiçi platformlar üzerinden iletişim kuran firmalar kendi ürünlerini maliyetsiz ve hızlı bir şekilde tanıtma imkânı buluyor.

Diğer taraftan elma ithalatında dünyada önde gelen ülkelerden biri olan Hindistan’a ülkemizden ve bölgemizden elma ihracatı giderek artıyor. 2015 yılında ülkemizden neredeyse hiç elma ihracatının yapılmadığı ülkeye 2019 yılında yaklaşık 23.845 bin $ tutarında elma ihracatı gerçekleştirilmiştir. Bu tutar ile ülkemiz Hindistan’a en fazla elma ihracatı gerçekleştiren üçüncü ülke konumuna gelmiştir.

Türk iş insanlarına önemli fırsatlar sunan Hindistan Pazarı hakkında gerçekleştirilecek etkinliğe;

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEqc-CqpjIrGdfJ-gPn2pzZ8zIrro6UiVpK

linkinden kayıt yaptırılarak katılım sağlanabilir.